Til 4 personer
Ingredienser 4 pers
1 Alsace ”Label Rouge” landkylling fra Letz Shop
1 flaske Bourgogne Pinot Noir J.C. Perraud fra Letz Shop
2 løg
4 fed hvidløg
2 gulerødder.
2 stængler blegselleri
10 hele peberkorn
1 bundt tørret timian fra Letz Shop
1 bundt lauerbærblade fra Letz Shop
½ liter hønsebouillon
200g Lardon bacon i tern fra Letz Shop
250g champignon
1 glas perleløg Edmond Fallot fra Letz Shop
75g smør
2 spsk. Hvedemel
Salt og peber
1 baguette med boghvedemel fra Letz Shop
1 lille bundt persille
Vin
En god Bourgogne
Tilberedning
Del Kyllingen i 8 stykker. Kyllingestykkerne krydres med salt og peber, og brunes i smør i en gryde. Når kyllingestykkerne er brunet af tages de op og sættes til side.
I samme gryde svitses groft hakkede gulerødder, blegselleri, løg og hvidløg. Når grøntsagerne er blevet lidt klare, uden at tage farve, drysses hvedemel over og røres i. Tilsæt 1 flaske pinot noir og timian, laurbærblade, peberkorn og hønse bouillon.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden og læg låg på. Lad det simre for svag varme i 3 kvarter.
Imens ristes baconen på en pande til de er gyldne. Tag bacon af panden og sæt den til side, men lad fedtet blive på panden.
Svits champignonerne på panden i baconfedtet, og sæt også disse til side.
Hæld lagen fra perleløgene.
Når kyllingen har simret færdig, tages kyllingestykkerne op af gryden. Saucen i gryden hældes gennem en si, og siens indhold kasseres. Hæld saucen tilbage i gryden, smag på saucen og lad den eventuelt koge lidt ind for at opnå en kraftigere smag. Saucen kan jævnes med en smørbolle hvis man ønsker den tykkere.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden til saucen sammen med champignon, bacon og perleløg. Smag til med salt og peber og lad retten varme igennem.
Server med et drys hakket persille og friskbagt baguette.
Del dette
Del dette
Fast levering onsdag og fredag
Til Påske og Jul
Fri fragt på ordrer over 1.250,-