Varer i kurven

Laksebanner-Artikeli.png
Få nye idéer til servering

RØGET LAKS I FORÅRSKULDEN

BANNER_Sturia
Kaviar fra Aquitaine regionen

BAERII & OSCIETRA KAVIAR FRA STURIA

Banner 2
FRANSKE OG DANSKE SPECIALITETER TIL PÅSKEBORDET
PÅSKEFROKOST 2024

Vores laks

LETZ LAKS | HEL SIDE | I SKIVER

Havets Konge – Daniels Vartegn

LETZ LAKS er røget laks fremstillet efter en opskrift udviklet af Daniel Letz. Lige siden Daniel kom til Danmark i 1980, har han været fascineret af de gastronomiske muligheder den giver. Daniel fik i sin tid som køkkenchef på restaurant Kong Hans Kælder installeret en rygeovn i køkkenet og den brugte han til at eksperimentere med røget laks. I de seksten år Daniel var køkkenchef på restauranten forædlede han løbende saltningsprocessen, savsmuldsblandingen og krydringen.

 

 

Fremgangsmåde

Vores laks kommer fra et opdræt af højeste kvalitet fra Færøernes kyst i det Nordatlantiske hav. Laksen vejer mellem 4-5 kg, hvilket Daniel mener er den ideelle vægt til rygning, da fedtprocenten ikke er for stor.

Laksen bliver først skåret i filet, så tørsaltet og krydret med en blanding af havsalt, karry og knuste enebær i 24 timer. Bagefter tørres de yderligere 24 timer, hvorefter de kommes i rygeovn og ryges på rist.

Til rygningen bruges der tre slags savsmuld: Bøg, birk og gran, der ligesom krydringen, er blandet efter egen opskrift. Laksesiderne ryges ved 18-22 grader i 36 timer, og hviler i 2 dage før de kan serveres.

En lille ting, der er værd at bemærke, er at i starten røg Daniel laksen tæt på ildstedet, men efterhånden som produktionen skred frem, gik han væk fra det, da laksesiderne blev lidt bitre af at hænge for tæt på ilden. Derfor bliver laksen nu røget så langt væk fra ilden på riste, og således får de den afrundede og bløde smag som karakteriserer LELZ LAKS.

 

LETZ LAKS i dag

LETZ LAKS er bredt anerkendt som et produkt af højeste kvalitet, og er at finde på menuen på en række af landets bedste restauranter og på spisebordet i kvalitetsbevidste hjem.

LETZ LAKS er naturligvis også på menuen på restaurant Le Saint Jacques på Østerbro, hvor man igennem mange år har fået serveret papirstynde håndskårne skiver af laksen og pasta penne med laksen.

I 2011 skrev Daniel bogen Letz Laks – Mine 50 bedste opskrifter med laks, og med den blev det muligt for mange af vores kunder at anvende laksen på forskellige måder og i nye smagssammensætninger.

I dag er vi stolte af at LETZ LAKS er et af vores hovedprodukter, at folk stadig kommer for første gang og skal prøve laksen med blot lidt friskkværnet peber, at mange fejrer højtiden med en hel side laks på bordet.

 

Del dette

Del dette