Varer i kurven

Banner Høst
PÅ BORDET, I GLASSET, PÅ VÆGGEN
HØSTSTEMNING
Laksebanner-Artikeli.png
Historien bagved manden og laksen

LETZ & LAKSEN

Gaveideer
Gaveideer

TIL DEN KOMMENDE TID

Farceret juleand

OPSKRIFT | CANARD DE NOËL FARCI

Tilberedning

Anden vaskes og renses. Løg skrælles, hakkes og ristes gyldne i andefedt. Kernehuset fjernes fra æblerne og de skæres i både. Æblebåde og svesker ristes sammen med løgene, og fyldet krydres med timian, salt og peber. Herefter kommes fyldet i anden. Anden steges i en forvarmet ovn på 250 grader i 20 min., indtil den begynder at blive gylden. Herefter langtidssteges den på 180 grader i 2 – 2½ time. Når anden er færdig sættes den til hvile på køkkenbordet. Saften og fedtet fra anden samles i en skål og gemmes til saucen. Skålen sættes på køl – sådan at fedtet lægger sig øverst.

 

 

Sauce

Andefedt kommes i en gryde og mel piskes i under opvarmning. Portvin hældes på sammen med andefond. Det hele koges ind til saucekonsistens, sigtes og smages til med salt og peber.

Garniture

Løg og hvidløg skrælles og hakkes. Rødkål skæres i 4 og snittes i fine strimler. Det hele sauteres i andefedt. Æblerne skæres i tern og tilsættes sammen med bouquet garni. Rødvin og rødvinseddike hældes over og ribsgelé tilsættes. Det hele dækkes med vand og krydres med salt, peber, laurbærblade og enebær. Rødkålen koges under låg, indtil den er mør.

 

 

Anretning

Fyldet tages ud af anden. Anden lægges på et fad sammen med fyldet og bryst og lår skæres i 3 lige store stykker. Rødkål serveres i en skål for sig og saucen serveres i en saucekande.

Tip!

Kan serveres med hvide og brune kartofler. Man kan bruge gås i stedet for and.

Kirsebærsyltetøj kan bruges istedet for ribsgéle og har en mere fyldig smag.

 

 

 

 

 

 

Ingredienser (6 personer)

1 dansk eller fransk landand (2½– 3 kg)

Fyld:

2 løg

2 spsk. andefedt

300 g svesker

5 madæbler

1 bdt. timian

Salt og peber

 

Sauce

4 spsk. andefedt (fra anden)

150 g mel

¼ l andefond (evt. fra anden eller køb vores Andefond fra Samaran).

10-20 cl rød portvin

Salt og peber

 

Garniture

2 løg

4 fed hvidløg

1 rødkålshoved

2 æbler

1 bouquet garni

10 cl rødvinseddike

¼ l rødvin

2 spsk. ribsgelé eller kirsebærsyltetøj

Salt og peber

Laurbærblade

Enebær

Del dette

Del dette