Varer i kurven

Laksebanner-Artikeli.png
Få nye idéer til servering

RØGET LAKS I FORÅRSKULDEN

BANNER_Sturia
Kaviar fra Aquitaine regionen

BAERII & OSCIETRA KAVIAR FRA STURIA

Banner 2
FRANSKE OG DANSKE SPECIALITETER TIL PÅSKEBORDET
PÅSKEFROKOST 2024

Letz, Laksen og Livet

ENEBÆR OG KARRY | LIVET MED LAKSEN | NY PLAKAT

Sikke en rejse. Sikke en laks. Sikke et billede!

Vi er så stolte og så glade over at kunne bruge lidt tid på at fejre, hylde og skrive om hvad laksen har betydet for Daniel, for vores butiks udvikling, for restaurant Le Saint Jacques, for vores kunder.

Det er godt 25 år siden at Daniel begyndte processen med at ryge laks: “Daniel fik i sin tid som køkkenchef på restaurant Kong Hans Kælder installeret en rygeovn i køkkenet og den brugte han til at eksperimentere med røget laks. I de seksten år Daniel var køkkenchef på restauranten forædlede han løbende saltningsprocessen, savsmuldsblandingen og krydringen.”

Siden da, har laksen udviklet sig til at blive et kendetegn for den kvalitet Daniel gerne vil have i alt hvad han gør. Vi skal i de næste par uger komme nærmere ind på hvad laksen har betydet for netop Daniel, Letz Shop mv.

 

Ny Letz Saumon Fumé plakat

Den nye plakat hylder den tid Daniel udviklede sin rygemetode for laksen I. Det var Daniels ønske at hele stemningen omkring Gammel Strand og de fiskekoner der var før i tiden i dette område med Børsen i baggrunden, skulle være med. For ikke at glemme gummistøvlerne! Samtidig er laksen i sin fulde længde i fokus på denne version.

Plakaten kan købes i vores butikker og online nu. Se mere HER.

 

Letz Shop på Østerbro ligger skråt overfor restaurant Le Saint Jacques, som Daniel netop har udvidet med en dobbelt så stor afdeling ud mod Østerbrogade. Dette har lyst hele rummet af restauranten op, samtidig med at det har været utrolig vigtigt for Daniel at bibeholde den stil han lavede da han for 25 år siden åbnede restauranten.

Vi havde en uformel snak med køkkenchefen på restaurant Le Saint Jacques, Claus, om betydningen af Letz Laksen for restauranten.

”Det vigtigste for os er at gæsterne får en smagsoplevelse af laksen. Når vi for eksempel sammensætter ny garniture til en sæsonanretning, er det vigtigt at afstemme smagene i forhold til hvordan vi skærer laksen. I denne sæson kommer vi eksempelvis til at have en anretning med Karl Johan svampe og selleri, og da disse er ganske kraftige i smagen må lakseskiverne være noget tykkere, således at den fine smag af laksen fremgår og giver en smagsoplevelse.”

Tillykke med åbningen af den nye afdeling!

 

Om Letz Laks

Fremgangsmåde

Vores laks kommer fra et opdræt af højeste kvalitet fra Færøernes kyst i det Nordatlantiske hav. Laksen vejer mellem 4-5 kg, hvilket Daniel mener er den ideelle vægt til rygning, da fedtprocenten ikke er for stor.

Laksen bliver først skåret i filet, så tørsaltet og krydret med en blanding af havsalt, karry og knuste enebær i 24 timer. Bagefter tørres de yderligere 24 timer, hvorefter de kommes i rygeovn og ryges på rist.

Til rygningen bruges der tre slags savsmuld: Bøg, birk og gran, der ligesom krydringen, er blandet efter egen opskrift. Laksesiderne ryges ved 18-22 grader i 36 timer, og hviler i 2 dage før de kan serveres.

En lille ting, der er værd at bemærke, er at i starten røg Daniel laksen tæt på ildstedet, men efterhånden som produktionen skred frem, gik han væk fra det, da laksesiderne blev lidt bitre af at hænge for tæt på ilden. Derfor bliver laksen nu røget så langt væk fra ilden på riste, og således får de den afrundede og bløde smag som karakteriserer LELZ LAKS.

 

LETZ LAKS i dag

LETZ LAKS er bredt anerkendt som et produkt af højeste kvalitet, og er at finde på menuen på en række af landets bedste restauranter og på spisebordet i kvalitetsbevidste hjem.

LETZ LAKS er naturligvis også på menuen på restaurant Le Saint Jacques på Østerbro, hvor man igennem mange år har fået serveret papirstynde håndskårne skiver af laksen og pasta penne med laksen.

I 2011 skrev Daniel bogen Letz Laks – Mine 50 bedste opskrifter med laks, og med den blev det muligt for mange af vores kunder at anvende laksen på forskellige måder og i nye smagssammensætninger.

I dag er vi stolte af at LETZ LAKS er et af vores hovedprodukter, at folk stadig kommer for første gang og skal prøve laksen med blot lidt friskkværnet peber, at mange fejrer højtiden med en hel side laks på bordet.

 

Del dette

Del dette