Varer i kurven

Laksebanner-Artikeli.png
Få nye idéer til servering

RØGET LAKS I FORÅRSKULDEN

BANNER_Sturia
Kaviar fra Aquitaine regionen

BAERII & OSCIETRA KAVIAR FRA STURIA

Banner 2
FRANSKE OG DANSKE SPECIALITETER TIL PÅSKEBORDET
PÅSKEFROKOST 2024

Vores olivenolie

GRÆSK | ØKOLOGISK

Olivenolie fra Peloppones

Letz Shop får produceret sin økologiske ekstra jomfruolivenolie fra Peloppones i Grækenland, nu også pakket i en 500 ml. størrelse, der passer som tilbehør ved enhver bordopdækning i restauranter og hjemme. Gennem en halv snes år har vores olivenolie allerede vundet et stærkt stigende salg  på 3 liters dunke og 1 liters flasker,  ligesom mange kunder kommer med deres egne flasker og tapper olivenolie fra tønder i forretningen.

Olivenolien kommer fra en koldpresse i Karapoliti, produceret af Alfa Laval, der ved en mekanisk proces sikrer en udvinding uden bitterhed. De usprøjtede oliventræer af sorten Manaki har vokset i hundredvis af år på skråninger i det sydlige Pelopponnes i op til 400 meters højde over havoverfladen, et tørt og solrigt klima. Efter høsten i september / oktober, der foregår ved håndplukning, bliver olivenolien under lufttryk drevet ud af frugtkødet, og skind og kerner sigtes fra. Farven ændrer sig fra grønlig til varmere gullig, efterhånden som de grønne partikler bundfælder sig, og efter ca. 3 måneder smager olivenolien ekstremt blødt. Ingen bitterhed og et syreindhold på max 0,5 pct., men stadig med friske noter af grønt græs og passende fedme.

Det gør vores olivenolie velegnet til fiskeretter, hvor fedtstoffer helst ikke må overdøve den sarte fiskesmag, eller som en coulis til desserter med friske knuste bær monteret med olivenolie og lidt flormelis. Eller forberedt som Nicolas, køkkenchef på Le Saint Jacques, selv gør: i form af is serveret med mandelsmørkager og nougatine.  Eller simpelthed med friskbagt brød fra Letz Shop…!

 

Del dette

Del dette