Fejring af Helligtrekongers Dag
Galette des Rois, fransk Helligtrekongerskage, er en sprød, flad, rund butterdejskage med fyld af mandelcreme, der traditionelt produceres og forbruges i det meste af Frankrig, Quebec, Acadia, Schweiz, Luxembourg, Belgien og Libanon.
Den anvendes meget specifikt i anledningen af helligtrekonger, en kristen fest, der fejrer vismændenes besøg hos Jesusbarnet. Afhængig af forskellige traditioner og lande er dette den 6. januar eller den første søndag efter 1. januar.
Tilberedning
Galetten skal efter optøning i 20-30 minutter bages ved 190 grader i ca. 35-40 minutter. I kagen er gemt en lille bønne eller en lille porcelænsfigur som kaldes ”fève”, ligesom mandlen i ris à l’amande. Den der finder den lille figur i sit stykke kage, bliver konge/dronning og modtager en krone.
Bestil galetten HER fra til afhentning fra den 28. december 2023.
Del dette
Del dette
Fast levering onsdag og fredag
Til Påske og Jul
Fri fragt på ordrer over 1.250,-