LETZ SELECTION

"De Fem Franske Kokke" af Espen Uldal

“De Fem Franske Kokke” af Espen Uldal – udkom den 29. oktober 2021

Bogen om blandt andet Daniels betydning for den danske gastronomi.

“Da Michel-Patrick Michaud kørte over den tyske grænse og ind i Danmark den 15. marts 1971, sammen med sin kone Annick og deres knap seks måneder gamle søn i familiens Citroën 2CV, var alting uklart for dem. En tæt tåge havde lagt sig over Jylland og Fyn, så familien Michaud kunne kun gætte på hvordan der så ud i den nordiske nation, de lige var kørt ind i, og ikke anede noget som helst om. Det eneste de vidste var, at Michel skulle være køkkenchef på en ny kro i en by ved navn Faldsled på Fyn, og at kroen skulle åbne den 1. april.
Den 25-årige Michel vidste heller ikke, at han om mindre end ét døgn skulle indse, at han ikke ville have nogen som helst af de råvarer til sin rådighed, som han ellers anså som værende den største selvfølge i verden. Han vidste heller ikke, at han var havnet i et land, der var en kulinarisk ørken, og at det ville kræve det ypperligste af ham, at vende mange truende udfordringer til en glorværdig sejr. Og hvad han slet ikke vidste, var, at han skulle blive en af de nøglepersoner, som over de følgende årtier, skulle være med til at grundlægge det kulinariske fundament, der skulle føre til en gastronomisk eksplosion og åbenbaring i Danmark.
Michaud skulle ikke være ene om at løfte denne opgave, for han fik meget hurtigt brug for kvalificeret hjælp, men han var den første franske kok, der satte fødderne på den nærmest hellige jord på Falsled Kro. Herfra begyndte udviklingen af det danske køkken, som vi kender i dag, og sammen med sine fire landsmænd, Jean-Louis Lieffroy, Christian Bind, Daniel Letz og Francis Cardenau foretog Michaud nogle af de mest afgørende kvantespring i dansk madhistorie. Det er omkring disse fem franske kokke, denne fortælling bevæger sig, men den fortæller også om nogle af de danske personligheder, der havde visionerne og ambitionerne til at få det til at ske, og give det lov til at ske.”

 

349,00 DKK

På lager

France
Letz Shop Chez Vous
Letz Shop chez vous

Fast levering onsdag og fredag

Letz Collect

Hent dine bestilte varer
pakkede og klar i butikken

Letz Shop Pose
Fri fragt

Fri fragt på ordrer over 1.250,-

Andre lignende produkter

Andre lignende produkter